جنگ و ناقوس مرگ

بسم الله الرحمن الرحیم 

مدتی قبل کتاب جنگ و پاد جنگ (زنده ماندن در سپیده‌‏ دم سده بیست و یکم) نوشته الوین و هیدى تافلر ترجمه مهدى بشارت را می خواندم و به تازگی به منظوری ناچار به مراجعه ی مجدد به آن شدم و در پی تحقیق در صحت و سقم مطلبی برآمده و در گوگل واژه ای انگلیسی را جستجو کردم و بعد به مقاله ای از گاردین رسیدم آنچه در پی اش بودم این بود که مثلا دستاورد امریکا در جنگ هژمونیکی که بر علیه عراق در میان موج اعتراضات و مخالفت های جهانی آغاز کرد، چه بود؟ 

مقاله ی گاردین را تحت عنوان : 

Last Post in Iraq: this is the death knell of the American empire 

در این آدرس یافتم

  http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2011/dec/15/iraq-death-knell-of-us-empire 

  

وقتی در صدد ترجمه و فهم آن برآمدم، دیدم اتفاقا این مقاله در ایران بوفور ترجمه و منتشر شده است.

با خواندن ترجمه مقاله ی گاردین دانستم این نگاه تنفر آمیز از سیاست های مداخله جویانه و جنگ طلبانه ی امریکا ظاهرا مختص ما و کشورهای شرقی و عربی نیست و چنین نگاهی در جاهای دیگر و حتا در قلب اروپا هم وجود داشته و رسمیت دارد و از طرف دیگر فهمیدم که تنها غرور و قدرت نظامی برتر، برای پیروز شدن در یک جنگ کافی نیست، هر چند خرابیهای بسیاری به بار بیاورد و انسانهای بیشماری را بکشد که موجب انباشته تر شدن نفرت عمومی از خودش می شود در عین حال خود این نظام جنگ طلب و میلیتاریستی را دچار مصائب و مشکلات بسیاری می کند که به این سادگی ها راه خلاصی از آن ندارد.

شما نیز در صورت تمایل ترجمه ی کامل آنرا بخوانید که در قسمتهایی از آن چنین نوشته است: 

 

     عکس از گاردین. نظامیان امریکایی در حال جمع کردن پرچم و بازگشت از عراق  

گاردین: پایان جنگ عراق "ناقوس مرگ" امپراطوری آمریکا را به صدا درآورد

هم اندیشی:یک روزنامه انگلیسی در گزارشی به شکست آمریکا در عراق اشاره کرد و نوشت: پایان جنگ عراق ناقوس مرگ امپراطوری آمریکا را به صدا درآورد.

به گزارش هم اندیشی؛ به نقل از روزنامه انگلیسی "گاردین"، نظامیان آمریکایی در راه بازگشت به سوی خانه‌های خود هستند و این افراد جدا از آن هزاران نظامی آمریکایی هستند که زندگی خود را در عراق از دست دادند و همچنین جدا از آن دهها هزار نفر دیگری که آنقدر معلول یا آسیب جسمی و روحی دیده‌اند که نمی‌توانند به خانه و زندگی خود بازگردند و اینها منهای تریلیون‌ها دلاری است که این نظامیان در یک کشور در حال تخریب عربی خرج کردند، به شعله‌های تعصب دامن زدند، ایران را قدرتمندتر کردند و موج اختلافات فرقه‌ای را در سراسر جهان اسلام آغاز کردند اما مأموریت آمریکا در عراق به سختی انجام شد و این از وداع نامه آمریکا در عراق که توسط "باراک اوباما" رئیس‌جمهوری آمریکا در هفته جاری در "فورت براگ" ایراد شد، کاملا مشخص بود.

بر اساس این گزارش، آنچه که قرار بود نمایش قدرت در عراق باشد، به پرهزینه‌ترین بومرنگ تاریخ هم از نظر تلفات انسانی و هم مالی تبدیل شد.

گاردین ادامه داد که آمریکا در پایان مأموریت خود در عراق ما را دعوت می‌کند تا به خرابکاری‌هایی که داشته، زل بزنیم.

بر اساس این گزارش، جنگ آمریکا برای نفت بود و برای اسرائیل بود و مهم‌تر از همه برای ترساندن جهان به ویژه چین از قدرت آمریکا بود. این جنگ به بزرگترین بومرنگ تاریخ تبدیل شد و محدودیت‌های قدرت نزدیک به ورشکستگی آمریکا را به نمایش کشید. 

گاردین در ادامه اینگونه نوشت که علی‌رغم ترس و واهمه از اینکه امپراطوری آمریکا خیلی سریع آسمان‌های عراق را به طور  قطع تحت سلطه خود می‌گیرد، آنها (نظامیان آمریکایی) از زمان آغاز حمله به عراق تا زمان عقب‌نشینی از این کشور حتی کنترل یک خیابان را در عراق به دست نداشتند و تنها خیابان "حیفا" در بغداد، قبرستان نظامیان آمریکایی شده است که شاید صدها آمریکایی در آنجا مدفون باشند.

بر اساس این گزارش، دژهای نظامی در فلوجه همچون استالینگراد روسیه بعنوان نمادهای قدرت شکست ناپذیر مقاومت دربرابر حملات خارجی به جای ماند و جرایمی چون "زندان ابوغریب"، جایی که عراقی‌ها عریان و تحقیر می‌شدند، در لغتنامه بربریت آنهایی که به بقیه حمله می‌کنند ورود پیدا کرد و رنگ و لعاب مأموریت متمدنانه آنها را کمرنگ کرد.... 

منبع قطره

 
نظرات 8 + ارسال نظر
آنتی ابسورد پنج‌شنبه 30 شهریور 1391 ساعت 08:28

درود بر جناب ستاریان عزیز
اولاَ باید بگویم از خواندن این جمله بدجور خنده ام گرفت:"آیا امریکا از جانب ایران مامور به این جنگ شده بود!"!!!
نمیدانم چه باید گفت! گویا برخی از آن طرف میفتند!برخلاف جریان آب شنا میکنند! بر خلاف جریان غالب که از پیروان تئوری های "دایی جان ناپلئونی" محسوب می شوند گام برمیدارند!دوستداران دایی جان ردّ پای آمریکا و انگلیس را در تمامی امور و تصمیمات و اتفاقاتی که در اقصی نقاط جهان رخ میدهد می بینند و نام امپریالیسم بر آن می نهند و در مقابل اینچنین جریانی هم وجود دارد که بر نظریات پیروان دایی جان خرده می گیرند و آن همه امور و رخداد در صحنه ی جهانی را به حساب مثلن ایرانی میگذارند که حتّا خواجه حافظ هم میداند کجا چه خبر است!بگذریم...
بنده مخالف ویرانگری ها و آتش افروزی های قدرت طالبان نبوده و نیستم چه در جریان جنگ های جهانی و چه پس از آن ها و چه در دوران جنگ سرد که در همه ی اینها نیاز به گفتن نیست که چه شاخصه هایی ست که در تعیین جهت مبادلات و معادلات قدرت ایفای نقش میکنند.شما به عنوان مثال ساختار شورای امنیت را ببینید که کشورهایی که دم از دموکراسی میزنند چگونه است که به خودشان و تعدادی محدود از دیگر کشورها اجازه ی تصمیم گیری و دخالت در امور دیگر نقاط جهان میزنند،حتّا یک شهردار یا استاندار در کشورهای واقعن دموکرات تا این حد به خودش و دوستانش اعطای اختیار نمیکند که اینان این حد از اختیار را تجویز کرده اند.اینها همه اش اسف بار است.امّا این را نمی بایست فراموش کرد که همه ی این جنگ افروزی ها و آتش افروزی ها،همه ی این لشگر کشی ها و تلاش در جهت قدرت برتر بودن در جهت آموزه های دینی ساختگی و موهوم دین یهود است.اینها یاوه نیست که می گویند.الان دیگر همه میدانند فرض مثال آن پروتوکل های ساختگی و مضحک یهود را کیان ساختند و پرداختند و کیان پروبالش دادند و کیان ترویجش کردند.اینها قصه نیست.امپراطوری آمریکا در جهت ادامه ی عقیده ی آنان است.آنان خود را قوم برتر میدانند و تمامی دیگر ادیان و اقوام را بنده و برده خویش میدانند! حتّا دست دوستی و اتحاد و ائتلاف دادن به اسرائیل و پیشتر از آن که بسیار در تاریخ به عقب برویم می بینیم چگونه حوادثی تروریستی منجر شد به اینکه یهودیان را از روسیه و اقصی نقاط اروپا و جهان به آمریکا بکشانند تا آمریکا را مرکز قدرتی درست بکنند برای این یهودیانی که زمینه ی مهاجرتشان به ینگه دنیا فراهم شده بود به گونه ای که مثلن وانمود شد ظلم و جوری که به اینان شده دل همه ی انسانیت را به درد آورده! اگر با این نگاه ببینید که قطعن درست هم هست و دلایل و شواهد بسیاری در جهت صحت آن میتوان گفت،جایی برای این حرفها نمی ماند که:"آیا امریکا از جانب ایران مامور به این جنگ شده بود!" اسلام را چکار به یهود ؟یهود را چکار به اسلام؟

هویت چهارشنبه 29 شهریور 1391 ساعت 21:11 http://mankiistam.blogfa.com

سلام و عرض ادب

دستاورد جنگ ویرانیست و ویرانی ...

جوینده چهارشنبه 29 شهریور 1391 ساعت 14:48

تاییدی شده چرا اینجا !!؟

سلام
راستش یک نفر با اسامی متفاوت اینجا را برای طرح مسائل و مطالب نامربوطش، مناسب تشخیص داده بود و کامنتهای متعددی که بعضا ده دوازده صفحه بود! کپی پیست میکرد. هر چه حذف کردم افاقه نکرد و کامنتهای جدیدی گذاشت فعلا صلاح دیدم تاییدی کنم تا شاید متوجه شود علاقه ای به کامنتهایش ندارم.
ارادت

جوینده چهارشنبه 29 شهریور 1391 ساعت 14:47

غیبت دارید ... خیر باشه ؟

هر کجا هستید سلامت و شاد باشید ...

فاضل چهارشنبه 29 شهریور 1391 ساعت 11:36 http://aknun.blogsky.com/

سلام
این ها درست است.
در عین حال این جنگ برای ایران ثمراتی داشت: صدام را از بین برد و راه کربلا را باز کرد و شیعیان را در عراق به قدرت رساند.

آیا امریکا از جانب ایران مامور به این جنگ شده بود!

سلام
عملکرد امریکا بر می گردد به واژه ای که گاردین با دقت انتخاب کرده است. امپراطوری!
نمی دانم بحث دکتر کامران متین در پرگار در شب قبل از این نوشته را پی گرفته اید یا نه؟ انگیزه ی جستجوی من و نوشتن این مطلب همین بحث در همین برنامه بود و استفاده از کلمه ی امپراطوری.
گشتم اما ظاهرا توی سایت نگذاشته اند هنوز. اما به ویدیوی دیگری رسیدم به اسم: دخالت بشر دوستانه چیست؟ یک اصل مسلم اخلاقی یا لباسی بر تن سیاست های امپریالیستی؟
مباحث بسیار جالبی طرح می شود!

جواد خراسانی چهارشنبه 29 شهریور 1391 ساعت 08:52 http://cheshmejoo.blogfa.com/

سلام،
تا فقر و استضعاف هست، آمریکایی فقیر هم ناچار از مزدوری است برای دولت آمریکا، و کشتن و کشته شدن در راه برنامه های استیلاطلبانه دولت آمریکا که حافظ منافع اقلیت سرمایه دار است، پایانی نخواهد داشت.

کوثر چهارشنبه 29 شهریور 1391 ساعت 06:53

سلام وصبحتون بخیر وشادکامی
کاش هیچ کجا وهیچ زمانی جنگی نبود
کاش هیچ خاطره ای از جنگ در ذهن کسی نقش نمیبست...
کاش هر روز وهر ساعت ملتی تاوان جنگی در گذشته را پس نمیداد

جوینده سه‌شنبه 28 شهریور 1391 ساعت 20:01

در هر زمان و هر مکان .. با هر ایده و به هر سبب و با هر توجیه ... توسط هر شخص و هر مملکت خواه مقدس و خواه منحوس .. جنگ منفور و آزار دهنده و مشمئز کننده ست ...
خدا همه ی انسانها رو (به ماهو انسان) از این موضوع دوست نداشتنی در امان و محفوظ بداره ... ان شاءالله

---

عرض سلام و ادب و ارادت

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد